Pittige kip met zoete aardappelen

Een lekkere kip bereiden kun je op verschillende manieren doen. Hier vind je een lekker recept waarbij je de kip goed kan gebruiken. Pittige kip met zoete aardappels uit de oven staat voor vandaag op het menu. Dit gerecht is redelijk te doen en de bereidingstijd duurt ongeveer 30 minuten, dat betekent dus dat het ook niet echt veel tijd in beslag neemt. Dit recept is voor vier personen. Lees hieronder het recept, haal de ingrediënten in huis en je kan aan de slag. Laat gerust een bericht achter wat je van dit recept vond.

kipuitdeoven.net

Ingrediënten

 • 800 gram zoete aardappels
 • 8 kippendijen
 • 1 sinaasappel
 • 1 theelepel paprikapoeder
 • 1 theelepel kerriepoeder
 • 1 theelepel cayennepeper
 • 3 eetlepels olijfolie
 • 30 gram boter
 • 300 ml kippenbouillon
 • 1 kleine groene kool


Nu je alle ingrediënten in huis hebt kan je lekker gaan beginnen met de bereiding van de pittige kip met zoete aardappels uit de oven. Speciaal voor de mensen die van pittig eten houden.

Bereidingswijze

 1. Verwarm eerst de oven voor op 180 graden.
 2. Schil vervolgens de zoete aardappels en snijd deze in stukjes. Verdeel ze daarna over het bakpapier die op de bakplaat ligt.
 3. Besprenkel dit daarna met een beetje olie en bestrooi er een beetje zout bij. Bak dit voor ongeveer 20 minuten in oven.
 4. Pel de knoflook en hak deze vervolgens fijn. Rasp ook nog even de schil van de sinaasappel.
 5. Meng de kippendijen,kerriepoeder, paprikapoeder, cayennepeper, knoflook, de rasp van de sinaasappel, olijfolie en een beetje zout in een kom.
 6. Verhit vervolgens een scheutje olie in de pan en doe om en om de kippendijen in de pan en braad deze ongeveer voor 5 minuten lang.
 7. Leg dan de kip bij de aardappels op de bakplaat de laatste 12 minuten.

Honing yoghurt saus

Bij de pittige kip met zoete aardappels kan je ook lekkere honing yoghurt saus bij serveren voor een extra smaak. Hiervoor heb je 3 eetlepels yoghurt en 1 eetlepel honing nodig. Je verwarmt de boter, het sap van de sinaasappel dat je over had van de bereidingswijze van het gerecht zelf en de bouillon in de pan. Je snijdt de kool door de helft en je snijd ze in grove stukken. Je stooft de kool in de bouillon voor ongeveer 8 minuten lang totdat deze gaar is.

Zo heb je heerlijke pittige kip met zoete aardappels uit de oven gemaakt. Het enige wat je moet doen is iedereen aan tafel roepen en dan samen gezellig gaan eten. Tast toe en eet smakelijk!

Advertenties

Nieuwste recepten

Adverteerders