Kippenpoten uit de oven

Je kunt kippenpoten uit de oven maken, heb je hier ook zin in? Dit kan een heerlijk hoofdgerecht zijn voor vanavond waar je nog een aantal andere lekkere gerechten bij klaar kunt maken. In een half uur tot een uur kun je de kipfilet uit de oven maken en smullen maar!

kipuitdeoven.net

Ingrediënten kippenpoten uit de oven

Onderstaande ingrediënten zijn gebaseerd op een recept voor kippenpoten uit de oven voor vier personen. Als je met zijn vieren bent, kun je onderstaande hoeveelheden aanhouden, ben je met meerdere personen? Pas hier dan ook de hoeveelheden van de ingrediënten voor de kippenpoten uit de oven op aan. Dit zijn de ingrediënten voor de kippenpoten uit de oven:

 • 2 el mosterd
 • 6 el fijngehakte verse kruiden naar keuze (bijv. tijm en basilicum)
 • 1 el paprikapoeder
 • zout en peper
 • 2-3 el olijfolie
 • 12 drumsticks
 • 4 teentjes knoflook
 • 1 citroen

Bereidingswijze kippenpoten uit de oven

Je hebt zin in de kippenpoten uit de oven, je gaat ze klaarmaken, maar waar ga je beginnen? Leg alle ingrediënten voor de kippenpoten uit de oven klaar en dan kun je beginnen met bereiden! Zo ga je te werk:

 1. Je gaat eerst de oven voorverwarmen op 200 graden. De oven kan mooi voorverwarmen als je de kippenpoten uit de oven klaar gaat maken.
 2. De oven staat aan en je gaat beginnen aan de voorbereidingen van de kippenpoten uit de oven. Daarvoor begin je met de mosterd, verse kruiden, paprikapoeder en naar smaak zout en peper en dit meng je met elkaar in een kommetje. Je voegt hier een klein beetje olijfolie aan toe tot een smeuïg mengsel.
 3. Je neemt nu de drumsticks en deze bestrijk je met dit mengsel en leg ze in een ovenschaal.
 4. Dan halveer je de teentjes knoflook en snijd je de citroen in parten.
 5. Dit leg je nu tussen de drumsticks in de schaal en dit besprenkel je met wat olijfolie.
 6. Neem nu de schaal en zet deze op het rooster in het midden van de oven en rooster de drumsticks een half uur.
 7. Na een kwartier kun je de drumsticks een keer draaien.
 8. Dan verlaag je de oventemperatuur naar 150 graden en rooster je de drumsticks nog een half uur.

Na dit half uur zijn de kippenpoten uit de oven klaar. Je kunt de schaal en voorzichtig uithalen en op de tafel serveren. Zorg dat de tafel van tevoren is gedekt, want de kippenpoten uit de oven ruiken heerlijk en iedereen zal meteen aan willen vallen!

Tips kippenpoten uit de oven

Je kunt de kippenpoten uit de oven altijd eten met bijvoorbeeld aardappels of met brood, ook dit is aan te raden. Het is een gemakkelijke maaltijd. Probeer de kippenpoten uit de oven maar eens en sop brood in het vocht wat in de ovenschaal ligt. Veel mensen zijn ook hierdoor dol op de kippenpoten uit de oven. Kluif ze maar eens lekker af en als je over hebt, de volgende dag smaken de kippenpoten uit de oven ook nog steeds. Je kunt ze dan koud en warm eten, geniet nu van de kippenpoten uit de oven.

Advertenties

Nieuwste recepten

Adverteerders